AktuelnoOlovoOpćenitoVijesti iz BiH

Danas uspostavljene međugradske autobuske linije,od 1.juna i lokalne na području Olova

Nakon dva mjeseca pauze Autobuska stanica u Olovu,inače poslovnica Centrotrans Eurolins, od danas je počela sa radom .Od danas su uspostavljene međugradske linije ove kompanije kao i brojnih drugih, tako da će svi putnici u Olovu moći koristiti usluge autobuske stanice uz predviđene mjere zaštite od korona virusa,kazao je za naš radio Fikret Salibašić direktor poslovnice Centrotansa u Olovu.

Novi način korištenja autobuskog prijevoza podrazumijeva obavezno korištenje maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u autobus.

Za razliku od ranijeg perioda broj autobuskih linija Cetnrotransa je  smanjen, kao i broj slobodnih mjesta njih 25, odnosno 28 u zavisnosti od autobusa koji saobraća,

Shodno mjerama Federalnog kriznog štaba u autobusu s 50 mjesta može se voziti najviše 25 putnika, a u onom od 57 mjesta, njih 28.

Lokalne autobuske linije na području općine Olovo još uvijek nisu u funkciji a trebale bi biti uspostavljene od 1.juna 2020.godine u tri termina o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Kako nam je kazao direktor Salibašić direktna autobuska linija iz Olova za Sarajevo u 6 i 30 sa povratkom u 20.00 sati neće biti uspostavljena do daljnjeg.

Za sve informacije o terminima polaska autobusa, putnici  mogu pozvati brojeve telefona Autobuska stanica Olovo 032 825 230 ili direktor poslovnice Fikret Salibašić 032 825 640.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close