Općenito

Zlatan Husukić iz Olova, prvak Balkana u Taekwandou

Da skromnost i jednostavnost krasi velike ljude potvrđeno je već odavno ali kada upoznate zlatnog momka iz Olova, Zlatana Husukića onda se još jednom i uvjerite u to. Zlatan ima 17 godina i približno isto toliko medalja  i pobjeda.Od svoje desete godine aktivno se bavi  taekwando borilačkom vještinom.Četverostruki je državni prvak BiH,višestruki međunarodni prvak i osvajač je titule najboljeg tehničara na nedavno održanom prvenstvu u Karlovcu. Član je taekwando akademije „Zejd“ iz Sarajeva.

Ova sjajna biografija od nedavno je bogatija za još jedan veliki uspjeh.Na Balkanskom takmičenju u Vršcu u Srbiji održanom 17. i 18. decembra, Zlatan je osvojio prvo mjesto u kategoriji juniora do 68 kg i tako se okitio još jednim zlatom.

-Za ovaj veliki uspjeh mogu biti zahvalan,prvo mojim roditeljima,zatim treneru i velikom radu i trudu koji sam uložio tokom proteklih mjeseci.Ovu pobjedu i titulu Balkanskog prvaka posvetio sam mojim prijateljima iz razreda IV -1 gimnazije,koji su me dan prije polaska ohrabrili i potpisali se na moju majicu koja mi je u jednom presudnom trenutku bila najveća motivacija da pobjedim.-kaže Husukić.

Ovaj uistinu zlatni primjer dobrog djeteta,odličnog učenika ,uzornog sportiste je ponos svima koji ga poznaju a jedan grad koji ima ovakvog sportistu može biti siguran da će ga predstavljati u najboljem svijetlu.

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button