Općenito

Apel za pomoć

 

Ismail želi samo vodu i kupatilo u novoj kući

 

Ismail Mujezinović  iz naselja Jelaške kod Olova, prije godinu dana doživio je tešku povredu na radu. Od tada je ovaj tridesetogodišnjak prikovan za postelju.Nesreća se dogodila prilikom sječe drva.

Radio sam za jedno privatno preduzeće .Sjekao sam šumu u reonu Male Maoče. Teren na kojem smo radili bio je dosta nepristupačan.Prilikom obaranja, jedan stub se,kako bi mi sjekači rekli „otkinuo“ od stabla bukve i udario me u predjelu kičme. Istog trenutka sam  izgubio svijest. Kada sam došao sebi nisam se mogao pomjeriti. U pomoć su  pritekli radnici koji su radili zajedno sa mnom. Kolima su me prevezli do Doma zdravlja u Olovo a potom u bolnicu u Sarajevo.-ispričao nam je svoju nesreću Ismail.

Nakon jednomjesečnog liječenja u Sarajevu, Ismail je pušten kući. Usljed teške povrede kičme, potpuno je nepokretan i njegov život zavisi od pomoći drugih.

O njemu se trenutno brinu jedino majka Ćatiba i mlađi brat Ishak.Žive u trošnoj kući u naselju koje je od Olova udaljeno trideset kilometara. U svom skromnom domu nemaju vode a prilazni put do kuće je toliko strm tako da je nemoguće doći vozilom.Ismail nema nikakvh primanja a pošto nije imao uspostavljen radno-pravni status  ne može ostvariti novčanu naknadu po osnovu bolovanja.

U vrijeme dok je mogao raditi započeo je i novu kuću .Kako kaže jedina mu je želja da dovede vodu i opremi kupatilo u novoj kući kako bi imao bolje uslove za život.

Kako bi ostvario svoj san očekuje pomoć humanih ljudi koji su spremni pomoći u ovakvim neprilikama. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom sredstava na transakcijski račun broj:1871206010110152, broj partije:21-8724-101101 kod Post banke BIH.

 

 

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button