Općenito

Svečano obilježen Dan policije

Piše A. Hasanspahić.

Centralna svečanost obilježavanja 15. maja, Dana policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, održana je u Zavidovićima u prisustvu brojnih zvanica, gosta i građana. Nakon svečanog postrojavanja 7 policijskih ešalona, policijski komesar Zeničko-dobojskog kantona, Fahrudin Bečirović, predao je raport kantonalnom ministru unutrašnjih poslova, Rifatu Deliću, koji je u svom uvodnom obraćanju, naglasio značaj policije u društvu.

– Policiji je povjerena teška zadaća, zadaća održavanja sigurnosti i sprečavanja svih vidova narušavanja bezbjednosne situacije. U tom smislu, ona je poduzimala i poduzima niz mjera iz svoje nadležnosti, kako bi se pokazala dostojnom svoje časne uloge. Naša statistika govori da bezbjednosna situacija na području Zeničko-dobojskog kantona, uprkos teškoćama kroz koje naše društvo prolazi, pokazuje stalnu tendenciju poboljšanja. Nema nikakve dileme da je tome najviše doprinio stručan, profesionalan i efikasan rad policijskih službenika, angažiranih na rasvjetljavanju svih, pa i najtežih, vidova kriminala – istakao je Delić, dodavši da su tokom prošle godine nabavljene znatne količine policijske opreme i ostalih materijalno-tehničkih sredstava, a dosta se radi i na planu izgradnje i rekonstrukcije objekata.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, čestitke pripadnicima kantonalnog MUP-a uputio je kantonalni premijer Fikret Plevljak, navodeći da će kantonalna Vlada i ubuduće pružati podršku u stvaranju što boljih uslova za njihov rad.

– Želim da vas u vašem radu prati sreća, prate uspjesi, u interesu građana Zeničko-dobojskog kantona, kao što je to i do sada bilo, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da pri obavljanju svojih poslova budete maksimalno zaštićeni i opremljeni – rekao je premijer Plevljak.

U povodu Dana policije Zeničko-dobojskog kantona, najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama uručene su nagrade i priznanja, a među nagrađenima su i pripadnici PS Olovo. Pohvalu ministra dobio je Sabahudin Žilić, a vanredno plaćeno odsustvo u trajanju od 5 radnih dana Hajrudin Muharemović.

Službenici MUP-a su prethodnih dana održali i tradicionalna sportska takmičenja u malom nogometu, stonom tenisu, streljaštvu i šahu. Pobjednik turnira u malom nogometu je ekipa Jedinice policije za podršku. Najbolji u stonom tenisu bio je Mato Franjić iz PS Usora u muškoj i Mirsada Samardžić iz Odsjeka za administraciju Zenica u ženskoj konkurenciji. Pobjednik takmičenja u streljaštvu je Saudin Isaković iz Jedinice policije za podršku, a pehar za najboljeg šahistu je drugu godinu zaredom osvojio ministar Rifat Delić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button