Općenito

Izložba u povodu Dana općine Olovo

U okviru obiljezavanja 20 avgusta Dana općine Olovo Centar za Kulturu i informisanje večeras (10.avgusta) u hotelu Akvaterm organizuje otvaranje desetodnevne izložbe umjetničke fotografije pod nazivom „Voda” koja je autorsko djelo Zvonke Martića i fotografa Jasmina Fazlagića. Zvonko Martić, inače Karmelićanski svečenik, već nekoliko godina, sa poznatim bh. fotografom Jasminom Fazlagićem, radi na očuvanju i promociji tradicijskih vrijednosti svih naroda u BiH.

Zbirka od 12 umjetničkih fotografija prikazuje vodu kao zajednički sadržilac u najvažnijim tradicijskim i vjerskim običajima Bošnjaka, Srba i Hrvata. Fotografije su nastale na autentičnim lokacijama u BiH, a osmišljene su na takav način da prikazuju pojedine segmente života naroda u BiH.


Izložba će, uz prisustvo autora, kao i još jednog broja poznatih gostiju biti otvorena večeras u 20:30 minuta u hotelu Akvaterm.
Centar za kulturu i informisanje poziva Vas kako na večerašnje otvorenje izložbe tako i njen obilazak u narednim danima. Izložba umjetničkih fotografija može se posjetiti i pogledati svakim danom u JZU BRC „Akvaterm“ Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button