Općenito

Od eksplozije mine dječak smrtno stradao otac teško povrijeđen

U MZ Olovske Luke na lokalitetu Pridvorica sakupljajući drva, od eksplozije mine danas je smrtno stradao šestogodišnji dječak T.B dok je otac Ibro Bjelić teško povrijeđen,dežurni ljekar DZ Olovo Amir Mašić nam je kazao da dječak,u trenutku kad je dovežen, nije davao znake života tako da su mogli samo konstatovati smrt.
U trenutku ukazivanja prve pomoći u DZ Olovo trideset sedmogodišnji otac Ibro bio je van životne opasnosti ali sa velikim brojem rana na tijelu sa kojima je iako teško povrijeđen izvukao nastradalog sina iz minskog polja do putne komunikacije.Od sakupljanja drva i prodaje izdražavao je peteročlanu porodicu.Ožalošćena sestra Fehima Bjelić u suzama i potresena kaže;“morao je od nečega izdržavati porodicu,jer ni on ni žena nemaju posao”.
Područje u kojem su nastradali otac i sin je u šumi u minskom polju i obilježeno je oznakama upozorenja. Ono što je poznato do ovog trenutka jeste da je stigao kantonalni tužilac na mjesto nesreće po čijem nalogu bi sutra trebalo početi deminiranje terena.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button