Općenito

Voda kao motiv umjetničkih fotografija

U okviru obilježavanja 20. avgusta, Dana općine Olovo, J.U. Centar za kulturu i informisanje organizivao je u hotelu „Akvaterm“ desetodnevnu izložbu umjetničkih fotografija pod nazivom „Voda”, koja je autorsko djelo Zvonke Martića i fotografa Jasmina Fazlagića. U petak naveče izložba je i zvanično otvorena.
Zvonko Martić, inače karmelićanski svećenik, već nekoliko godina, sa poznatim bh. fotografom Jasminom Fazlagićem, radi na očuvanju i promociji tradicijskih vrijednosti svih naroda u BiH. Zbirka od 12 umjetničkih fotografija prikazuje vodu kao zajednički sadržilac u najvažnijim tradicijskim i vjerskim običajima Bošnjaka, Srba i Hrvata. Fotografije su nastale na autentičnim lokacijama u BiH, a osmišljene su na takav način da prikazuju pojedine segmente života naroda u BiH.
-Bosna i Hercegovina je jedinstvena. Njeno blago je neprocjenjivo. Njene vode su čiste i neizmjerno lijepe. Voda nas vijekovima čuva, čisti, pere, štiti, brani, okuplja i hrani. Stoga je briga o vodi, briga o nama samima. Budimo dobri prema prirodi i čuvajmo budućnost naše djece. Ova izložba je je upravo posvećena tome. Ovo je zbirka priča i predanja o značaju vode u našim životima i bogatoj tradiciji naroda u Bosni i Hercegovini – kazao Zvnoko Martić prilikom otvaranja izložbe.
Otvaranju izložbi prisustvao je poznati bh reditelja Adamir Kenović sa svojim saradnicima. Izložbu su već posjetili brojni Olovljani kao i gosti hotela. Izložba je otvorena do 21.avgusta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button