Općenito

Prijateljski susret juniora Stupčanice i Ilijaša

Na stadionu NK Stupčanica odgirana je prijateljska utakmica između juniorskih ekipa NK „Ilijaš“ i „Stupčanice“.Ova utakmica je za trenere,male nogometaše,roditelje i navijače imala poseban značaj jer je to prvi veći test nakon treninga koji su imali tokom proteklih mjeseci.Sa juniorima NK Stupčanica radili su Adnan Hodžić i Muzafer Kamenjašević.
Prijateljski susret završio je neriješeno,rezultatom 4:4.
Kako je u razgovoru nakon prijateljskog susreta za naš radio kazao trener koordinator omladinskog pogona NK “Iijaš” Namir Solak-“Oba tima su zaslužila čestitke za borbenost,disciplinu, fer i korektnu igru“.
U ulozi sudije na prijateljskoj utakmici našao se Sead Husukić Sendi član upravnog odbora NK“Stupčanica“ koji je istakao da je nakon pokretanja škole nogometa ovo prva takmičarska sezona za juniore,-“prvom prijateljskom utakmicom možemo biti zadovoljni,njima tek predstoji budućnost,treninzi i utakmice.Među juniorima ima puno talenata ali pred njima je dug put do uspjeha“.
Takmičarska liga za juniore počinje 8. septembra gostovanjem kod sarajevske „Vrbanjuše“ dok prvi tim u nedjelju 2.septembra na svom stadionu dočekuje NK „Mladost Doboj Kakanj“ u 17 sati.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button