Općenito

Udruženje „Osmijeh“ poklonilo invalidska kolica Šasemi Brčić

Šasema Brčić (40) iz naselja Kamansko kod Olova, koja je od svoje pete godine nepokretna, ovih je dana prvi put dobila invalidska kolica. Pomoć u nabavci prijeko potrebnih kolica, pružilo je Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Osmijeh“ iz Olova.
-Od našeg osnivanja vodimo aktivnosti na prikupljanju podataka o invalidnim osobama koje žive na području naše općine. Tako najbolje saznajemo kome je i šta u ovom trenutku najpotrebnije. U skladu sa svojim mogučnostima nastojimo pomoći ali i pružiti pravu informaciju gdje i kome se mogu obratiti za pomoć. Isto tako smo u svojim dosadašnjim aktivnostima primjetili da mnoge invalidne osobe, zapravo ne znaju dovoljnjo o svojim pravima, pa i u tom pravcu im pokušavamo pomoći te ih uputiti na relevantne adrese. Evo i ovaj Šasemin primjer govori o tome da se društvo u cjelini vrlo malo brine o osobama koje ne mogu živjeti bez tuđe pomoći.-kaže Sifet Hasanspahić, predsjednik Udruženja „Osmijeh“.
Šesema Brčić, inače živi sa svojim roditeljima ocem Šemsom i majkom Semijom. Žive skromno a Šemso je tek nedavno dobio rješenje za penziju.
-Mi nismo bili u mogučnosti nabaviti kolica. Obračali smo se mnogim organizacijama ali bez uspjeha, sve dok nije osnavano ovo Udruženje i ja im se od srca zahvaljujem što su mojoj kćerci olakšali život te da barem u kolicima može izaći iz kuće.-kaže Brčić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button