Općenito

Načelnik općine Olovo Đemal Memagić odrekao se plaće i dodijelio stipendije

Općinski načelnik Đemal Memagić upriličio je prijem za učenike i studente kojima je iz ličnih sredstava dodijelio stipendije.
Obraćajući se učenicima i studentima načelnik Memagić je između ostalog rekao;-“Na osnovu vašeg prosjeka ocjena vidim da ste dobri učenici i studenti. Želim da tako nastavite i da me zadužite, da vam produžim stipendiju i naredne školske godine“.
Nakon objavljenog konkursa stipendije su dobili studenti Mirnesa Selimović-Fakultet za Saobraćaj i komunikacije ,Aldina Sirćo-Poljoprivredno prehrambeni fakultet ,Minela Čolaković-Elektrotehnički fakultet,Adin Sokolar-Mašinski fakultet ,Dženana Smajić-Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.Visina stipendije čija je isplata već počela je 170 KM.
Pored pet stipendija za studente načelnik Memagić dodijelio je i deset stipendija za učenike srednjih škola.Tako će do 1.jula ove godine po 120 KM dobiti; Amela Blažević,Minela Ejubović,Imer Kehić,Jasmin Ferhatović,Medisa Dedić,Emir Išerić,Hamza Munjić,Almedina Avdagić,Sabina Kućanović i Nermin Guzanović.
Načelnik Đemal Memagić koji je osnivač poznatog i renomiranog preduzeća za proizvodnju finog rublja„Alma Ras“ koje zapošljava oko 450 radnika sa sjedištem u Olovu na naše pitanje šta vas je ponukalo na ovaj gest je kazao;
-“Nisam zaboravio vrijeme kada sam se želio školovati ali zbog nedostatka novca nisam mogao.Zato danas želim ,odričući se svoje načelničke plaće jer ja mogu živjeti i bez nje,pomoći bar nekoliko učenika i studenata koji su u teškoj materijalnoj situaciji a žele se školovati“.
U ime studenata i učenika koji su ostvarili pravo na stipendiju Općinskom načelniku se zahvalila studentica Minela Čolaković ;“Hvala vam na ovoj za nas značajnoj pomoći ,nadam se da će mo se uspjeti odužiti na najbolji mogući način.“

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button