Općenito

Olovski ribolovci održali redovnu godišnju Skupštinu i ribarsko veče

Sportsko ribolovno društvo „Orlja“ održalo je svoju redovnu godišnju Skupštinu. Pored izvještaja o radu usvojen je i plan rada za naredni period.Rad društva prate brojni problemi, istaknuto je između ostalog u diskusijama sportskih ribolovaca.
SRD „Orlja“ tokom proteklih dvije godine izgubilo veliki broj članova,zbog gubitka gazdovanja nad rijekama i ribljim fondom koje je nakon raspisanog Konkursa Ministarstvo za vodoprivredu ZDK 2011. godine ,dodijelilo privatnom preduzeću „Vizija“.Od tada ovo društvo bilježi stagnaciju u radu.Međutim,od prošle godine članovi ovog udruženja nastoje pokrenuti aktivnosti u kojima su bili uspješni tokom svoje skoro 60 godina duge tradicije.
Predsjednik Skupštine društva Avdo Džinić kaže -:“SRD sebe pronalazi u sportskom ribolovu,veću pažnju posvetit će mo turizmu,a najveću pažnju posvetit će mo ekologiji i podmlađivanju članstva“.
Članovi Skupštine donijeli su između ostalog i odluku da Lovački dom čiji su suvlasnici sa LD „Tetrijeb“ prodaju jer nisu u mogućnosti ulagati u njega.
Nakon Skupštine održano je i tradicionalno ribarsko veče.Druženje ribara proteklo je uz muziku uživo, bogatu tombolu za koju su nagrade obezbjedili brojni sponzori i izbor miss večeri.Glavnu nagradu tombole, veš mašinu dobio je bračni par Pašić dok je za najljepšu djevojku večeri izabrana Selma Memagić,prva pratilja je Ramiza Buševac, druga pratilja Asima Avdibašić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button