Općenito

Olovski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Stip 1Studenti pripadnici boračke populacije njih 63 potpisali su ugovore o stipendiranju sa Ministarstvom za boračka pitanja Zeničko-Dobojskog kantona za studijsku 2012/13.
Kako je rekao Imer Karagić prestavnik nadležne Općinske službe na Konkurs se prijavilo 109 aplikanata,101 kandidat je zadovoljavo potrebne uslove .Nakon bodovanja, lista kandidata je dostavljena Ministarstvu koje je odobrilo 63 stipendije za studente sa područja općine Olovo. Studenti prve godine dobivaju po 800 KM, a studenti ostalih godina po 1200 KM. Stipendije se isplačuju u osam jednakih rata, odnosno po 100 KM za studente prve godine, a po 150 KM za studente ostalih godina studija.
Stip 4Potpisivanju ugovora prisustvovao je Ministar za boračka pitanja Ekrem Tuka koji je tom prilikom čestitao studentima na ostvarenoj stipendiji i dodao;
-“U odnosu na prošlu godinu znatno je povećan iznos za stipendiranje studenata na Ze-Do kantonu sa 1.400.000 na 1.500.000 KM kao i broj studenata koje stipendiramo.Nastojat će mo i buduće da održimo ovaj trend povaćanja sredstava za ovu namjenu u skladu sa mogućnostima Zeničko-Dobojskog kantona“.
StipPrisutnim studentima obratio se i općinski načelnik Đemal Memagić;
–„Želio bih imati više kontakta sa vama, da ne odete iz Olova da napravimo sredinu koja će biti vrijedna pažnje.Bit će mi drago ako budemo sarađivali, da nađemo radna mjesta adekvatna vašem zanimanju.Izaberite nekog vašeg predstavnika koji će dolaziti kod mene sa kojim ću razmjenjivati informacije o toku vašeg studija i načinima na koji bi vam dodatno mogli pomoći“.
Stip 2Senada Busnov je studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu –„Ova stipendija mi puno znači prvenstveno da platim knjige i obaveze koje imam na fakultetu“.
Enil Gondžić je student završne godine drugog ciklusa na Mašinskom fakultetu u Sarajevu:-„Pošto sam ja završna godina na fakultetu,ova stipendija će mi dobro doći za odbranu mog završnog rada“.
A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button