Općenito

Filmski ljetni hit “Svjetski rat Z” u Olovu 4.septembra

924e149af069b8ea323a809fbb1171d4_MNakon prikazivanja “Štrumfova2” u dnevnom terminu ljubitelji 3D projekcije od 21.00 sat moći će pogledati film Svjetski rat-Z.Ulaznice i za ovaj film koštaju 4KM i mogu se kupiti u biblioteci Centra za kulturu i informisanje u Olovu svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

Svjetski rat Z u prvom je vikendu prikazivanja na američkom box officeu zaradio 66 milijuna dolara, čime je Brad Pitt nadmašio svoj dosadašnji lični rekord koji je držao s filmom Gospodin i gospođa Smith (50 miliona u prvom vikendu američkog BO).

Marc Forster ( 007 – Zrno utjehe, Finding Neverland) donosi najiščekivaniju ekranizaciju godine i pomjera granice žanra. Svjetski rat Z netipičan je film ove tematike, koji je nastao na jako hvaljenoj istoimenoj knjizi. Priča se vrti oko epidemije čudne bolesti, koja pretvara velik dio svjetske populacije u opasne nametnike koji jednostavno ne žele umrijeti. Ono što knjigu, a nadamo se i film, odvaja od ostatka sličnih priča je politička komponenta. Naime, mjesto radnje ovog puta nije jedno malo mjesto, izolirani New York ili neka usamljena cesta, već cijeli svijet. Film Svjetski rat Z je jedan od najiščekivanijih u 2013., a u naslovnu ulogu tumači Brad Pitt. Kreatori filma nisu previše odstupali od vrhunske knjige tako da ćemo zasigurno gledati film koji diže cijeli žanr na potpuno novi nivo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button