Općenito

Uspješno završena manifestacija obilježavanja treće godišnjice Udruženja „Tik-Tak“

Poezija 4

Poezija 10Tokom dvije posljednje večeri manifestacije obilježavanja treće godišnjice postojanja udruženja za djecu i mlade „Tik-tak“ posjetioci Centra za kulturu mogli su uživati u zanimljivom programu koji su pripremili njihovi članovi u „Sevdalijsko-poetskoj“ večeri.Mladi i talentovani članovi i njihovi prijatelji izveli su nekoliko sevdalinki,čitali poeziju a svoje radove olovskoj publici po prvi put javno je predstavila je Aida Hodžić učenica Srednje škole za tekstilni dizajn u Sarajevu.Dok je strpljivo slušala komentare posjetilaca i primala čestitke pitali smo je za utiske i da nam otkrije nešto o sebi i pozivu koji je odabrala:
Aida Hodžić -“Moja prva ljubav je tekstilni dizajn,na početku sam crtala male skice,a poslije sam se odlučila za modni dizajn.Želim postati modni kreator.Na svjetskom takmičenju za modnu kreaciju „Ellit“ osvojila sam prvo mjesto za modnu kolekciju jesen/zima 2012.Ponudili su mi posao,ali sam odbila jer prije svega želim završiti svoje školovanje“,ispičala na je Aida čije vrijeme tek dolazi.
Sa svojim radovima predstavile su se Ismira Mašić, Emina Gurda, Berina Omerović, vokalni solisti Amra Memagić i Belmina Milunić, voditeljica programa je bila Neira Gurda. Svoje pjesme predstavili su i gosti večeri Sabahudin Čaušević, Edina Višća i Azem Selimović .
Na drugoj završnoj večeri „Folklornih susreta prijateljstva“ uz domaćine su nastupili i KUD ” Podvinje ” Republika Hrvatska i KUD ” Modrački mornari“ čime je završena ova kulturna manifestacija obilježavanja treće godišnjice postojanja Udruženja za djecu i mlade „Tik-Tak“Olovo,koji su bili organizatori i nosioci manifestacije.Od gostiju i posjetilaca ali od nas sve čestitke za organizaciju,dekoraciju scene i profesionalan odnos prema svim učesnicima i 923375_509310422495416_2111786163_n

posjetiocima.U izjavi za naš radio i portal predsjednik Udruženja „Tik-Tak“ Mensur Omerović na kraju je kazao:
-„ Poklonili smo ovom gradu četiri večeri zanimljivih kulturnih sadržaja. Uradili smo ih iz svog zadovoljstva, potrošili smo se i finansijski i na sve druge načine. Poslije svega, mi će mo opet nakon malog predaha svojim planiranim tokom.Moramo kazati da smo razočarani malom posjetom nekim manifestacijama jer su puna usta kulture svima, ali kad treba da se dođe i pogleda kulturna manifestacija, a moramo biti neskromni , svaka je bila na visokom Mensur Omerović drugi s lijevaorganizacionom nivou, onda se nalaze izgovori raznih vrsta. Ipak na kraju hvala svima koji su sve četiri noći davali podršku našim članovima i našim gostima. Hvala roditeljima naših članova“kazao je Omerović.

Manifestaciju su podržali brojni prijatelji i sponzori; Centar za kulturu i informisanje gdje su se održale sve četiri kulturne večeri i OŠ“Olovo“ ,zatim ”Ars -Komerc“,JZUBRC“Akvaterm“Olovo,”Paštrik” doo,Caffe bar-„Dalma“,Mesna industrija „Bajra“,Mesna industrija „Semić“,Restoran „Panorama“,“Sarajevska pivara“ .Medijski pokrovitelj manifestacije od 31. avgusta do 14.septembra bio je Radio Olovo.
Ono što je najvažnije u svemu jeste da moralna podrška za mlade i talentovane ljude kojih ovo podneblje ima neće izostati od onih čiji je posao da im pruže podršku kao i od onih koji vole i upražnjavaju kulturne sadržaje pa makar i uz skromna materijalna i finansijska sredstva do nekih boljih vremena.
Foto;Radio Olovo i KSU”Tik-Tak”

“]
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button