Općenito

Dvadeset godina od smrti komandanta Senahida Bolića Bole

Senahid Bolić BoloU organizaciji Udruženja boraca “Senahid Bolić Bolo” a u saradnji sa boračkim organizacijama općine Olovo u srijedu 22.januara 2014. godine organizovano je obilježavanje dvadesete godišnjice smrti legendarnog komandanta Senahida Bolića Bole, pukovnika Armije RBiH, nosioca najvećeg ratnog priznanja značke “Zlatni ljiljan” i “Ordena za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”.
U okviru obilježavanja godišnjice najavljen je okrugli sto na temu „Lik i djelo komandanta Bole“ koji će biti održan od 10.00 do 12.00 sati u zgradi Općine Olovo.

Na okrugli sto su pozvani general Armije RBiH Jovan Divjak,komand.1.sl.Ol.brigade Fadil Karičić,ali drugi učesnici odbrambeno-oslobodilačkog rata i njegovi saborci. U 13.00 sati predviđena je posjeta spomen obilježju na koti Konjsko brdo u Bakićima gdje će biti održan čas historije.U 14 i 30 planirana je posjeta Šehidskom mezarju u Solunu.
Za sve zainteresovane saborce,prijatelje i građane Olova poštovaoce lika i djela Senahida Bolića Bole i borbe olovskih boraca od 1992-1995 obezbijeđen je besplatan autobuski prevoz do spomen obilježja.Autobus polazi u 11 i 30 iz Čuništa iz Olova sa autobuske stanice u 12.00 sati.
Dođite i svojim prisustvom pokažite da najhrabriji sinovi Bosne i Hercegovine nisu zaboravljeni kao ni slavna i krvlju ispisana historija naše domovine,kaže se o pozivu iz Udruženja boraca „Senahid Bolić Bolo“Olovo.
Istog dana u srijedu 22.01.2014.godine PD“Smolin“ Olovo organizuje Memorijalni pohod „Senahid Bolić Bolo“. Iz ovog planinarskog društva pozvali su planinare i zainteresovane građane da se odazovu na pohod povodom 20 godina od smrti slavnog komadanta Senahida Bolića Bole. Maršuta je, Olovo-Gaj-Klecala-Slavanj-spomenik Šehidima Bakića-Konjsko. Polazak ispred Banje „Aquaterm“ je u 09 i 30 sati nakon čega će se priključiti programu obilježavanja godišnjice Udruženja građana „Senahid Bolić Bolo“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button