Općenito

Muzička škola „Amadeus“ priredila mini koncert u Olovu

1016833_513247978779715_63249460_nUčenici Muzičko- baletne škole „Amadeus“ koja ima svoja odjeljenja u Sarajevu,Zenici,Konjicu ,Lukavcu i Kalesiji,priredili su mani koncert za učenike i nastavnike u OŠ Olovo. Polaznici škole izveli nekoliko djela na klaviru i gitari poznatih kompozitora. U narednom periodu imaju namjeru otvoriti odjeljene i u Olovu.

Prof.Emir Nuhanović , vlasnik Muzičke škole „Amadeus“, ističe da polaznici ove škole već nastupaju na brojnim koncertima.

-Želja mi je da napravim jedno odjeljenje moje škole i u Olovu da dam priliku i djeci iz malih mjesta da se oprobaju u muzici.Nikad ne znamo gdje se krije talenat bitno je djeci dati priliku.Prije nekoliko dana potpisao sam koncert u Moskvi na najprestižnojoj svjetskoj muz akademiji „Čajkovski“ u Moskvi.Prije nekih četrdesetak godina jedno dijete iz malog grada Konjica nije moglo ni sanjati da će se naći na muz sceni širom svijeta. Ja sam 1798482_513248125446367_1478618662_nslijedio svoj san i u tome su mi pomogli dobri ljudi koji su mi jednom rekli da im se mogu odužiti tako što ću jednog dana i ja pomoći nekom da dosanja svoj san.Imamo oko 200 učenika u cijeloj BiH imamao namjeru da širimo u malim mjestima kako bi se približili djeci koja nemaju priliku da pohađaju državne muzičke škole. Po završetku prijava u Olovu ukoliko bude zainteresovanih krenut ćemo sa pripremnom nastavom za septembar.Mi praktikujemo da krenemo sa malom djecom čak i sa četiri godine imamo djece ali i starije,naša škola traje 6 godina kao i ostale muzičke škole.Zainteresovani se mogu javiti u OŠ Olovo kod direktora ili nastavnika muzičke kulture.Upravo sad smo se dogovorili da u maju u Olovu održimo koncert moje muzičke škole kako bi napravili zajedničko druženje sa učenicima ove škole.-kazao nam je Nuhanović.
A.Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button