Općenito

Udruženje “Kriva rijeka” osniva “Učenički klub” u OŠ”Hasan Kikić” u Solunu

Učenici Osnovne škole u Solunu analizirali su probleme i potrebe učenika ove škole i odlučili su formirati ”Učenički klub”. Kako su u svom projektu „Stop čekanju na ulici’’ naveli „Učenički klub“ bio bi koristan za sve učenike škole,ali prvenstveno za djecu koja koriste školski prijevoz.Svaki dan djeca iz Čuništa ,Milankovića, Ligatića ,Boganovića, Moguša i ostalih okolnih sela čekaju autobus čak i po dva sata.
U periodu hladnog vremena, zbog dugog čekanja na prevoz učenici vrijeme provode u školskim hodnicima ili nekoj praznoj učionici.Posljedice toga su ponekad nered i galama a često i ometanje nastave.

Poziv za podršku

Autori ovog projekta kažu da je “Učenički klub” predvidio da obezbijedi dva računara,internet konekciju,printer,stol za stoni tenis, tv,dvd,stolice i stolove, ormar, šah, monopol, domine i čovječe ne ljuti se.

-“Za osnivanje učeničkog kluba,potrebna nam je i vaša pomoć. Nastojat ćemo da kroz šest prezentacija putem školskih priredbi sakupimo barem dio novca”,poručuju iz osnovne škole „Hasan Kikić“Solun.

Ukoliko želite pomoći realizaciju projekta formiranja ’’Učeničkog kluba’’ u Solunu ,
svoj skromni doprinos u novcu možete uplatiti na naš žiro račun:
UG’’Kriva Rijeka’’ ž.r;3384302222571721
UniCredit Bank, Mostar poslovnica Olovo
za projekat ‘’Stop čekanju na ulici’’-Učenički klub’’

Otvorenje ’’Učeničkog kluba’’ predviđeno je u maju 2014.godine o čemu će svi koji budu podržali ovaj projekat biti na vrijeme obaviješteni i na čemu ćemo im se i javno zahvaliti,poručili su iz OŠ“Hasan Kikić“ Solun.

Ovo je prilika za sve društveno odgovorne pojedince javna i privatna preduzeća da podrže ovaj zanimljiv i nadasve koristan projekat čiji su krajnji korisnici djeca.
Amira M.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button