Općenito

Odbojkaši iz Olova pobijedili sarajevsku “Bosnu” na njihovom terenu

U subotu 29.3.2014 u sportskoj dvorani “5. Gimnazije“ u Sarajevu pred oko 50 gledalaca odigrana je odbojkaška utakmica OK “Bosna” Sarajevo – OK “Olovo” Olovo.

Tim OK"Olovo"Odbojkaški klub “Olovo” meč je otvorio loše, već na početku seta domaći ostvaruju znatnu razliku koju je bilo nemoguće stići, tako da taj set OK “Olovo” gubi velikom razlikom.Nakon nekoliko izmjena i rotacija u ekipi OK “Olovo” u drugi set ulazi znatno bolje.Nekoliko vezanih blokova i nezgodnih servisa doprinose uzdizanju morala tako da OK “Olovo” dobija sljedeći set . Igrači OK “Bosna” nakon drugog seta padaju u igri, tako da OK “Olovo” vođen Selvedinom Karićem bez problema osvaja i ostala dva seta za konačan rezultat od 1-3.

Potrebno je naglasiti da je utakmici prisustvovao veliki broj gledalaca iz Olova što je još jedan dokaz da je olovska publika željna odbojke, kao što su i igrači željni podrške najboljih navijača, a to su navijači iz našeg grada,na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.
Nažalost domaće utakmice kao što znate naši odbojkaši nemaju gdje igrati ali to je za njih čini se bio motiv više za bolji plasman na tabeli gdje se trenutno nalaze na četvrtom mjestu.

Sastav OK “Olovo”: Selvedin Karić (kapiten), Šalo Vedad, Suljo Sarajlić,Safer Karić, Adnan Hodžić, Admir Mujezinović, Adin Abazović, Hasan Sirćo, Eldin Hadžiabdić, Nedžad Muminović, Adnan Hadrović, Senad Hadžiabdić.

Autor izvještaja sa utakmice i foto ;Suljo Sarajlić i OK”Olovo”
Obrada teksta Radio Olovo

A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button