Općenito

Bjelić Fatima, Hadžiabdić Majra i Merdan Adis osvojili tri medalje

Na drugom teakwondo prvenstvu Federacije BiH koje je održano u Kreševu učestvovali su i članovi TKD „Akademije Olovo“ Bjelić Fatima, Hadžiabdić Majra, Merdan Adis i Merdan Senad.
Fatima Bjelić je porazila dvije protivnice i tako osigurala prvo mjesto i okitila se zlatnom medaljom.
Majra Hadžiabdić je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju,Adis Merdan je osvojio zasluženo treće mjesto i bronzanu medalju.
-„Naš četvrti takmičar Senad Merdan je poražen u prvoj borbi ali to nikako ne znači da nismo zadovoljni postignutim.Tri medalje za naše takmičare su veliki uspjeh na čemu im svima ovom prilikom još jednom čestitam“,izjavio je za naš radio trener Nermin Sadiković.

Kada je riječ o ostalim aktivnostima kluba nedavno je u održano polaganje za članove u Carevoj Ćupriji gdje je izašlo je 35 kandidata i svi su položili za početnička zvanja „žute trake“. Polaganje za početnička i veća zvanja, od žutih traka do crvenog pojasa održat će se i u Olovu, u sali MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” najvjerovatnije u utorak 22.aprila.Uskoro će u novom adaptiranom prostoru u Olovu početi borbeni treninzi i pripreme za takmičenja od kojih je prvo na redu 10.maja državno prvenstvo u Posušju.

-„Nismo sigurni da li ćemo moći otići na takmičenje u Posušje nemamo baš neke finansijske pomoći,ali ukoliko uspijemo obezbijediti sredstva bar za troškove goriva možda i odemo“,kazala nam je Fatima Bjelić sekretar u klubu.
Ovo može i treba biti poziv za pomoć nadležnima i potencijalnim sponzorima da pomognu odlazak na takmičenje djeci koja predstavljaju mladost Olova i svoj grad u najljepšem svjetlu, sportskim pobjedama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button