Općenito

Darivanjem krvi pripadnika Jedinice policije za podršku počelo obilježavanje Dana policije 15. maja MUP-a ZDK

fotka III dartivanjePovodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Jedinice policije za podršku učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Kantonalne bolnice Zenica. Cilj ove akcije je prvenstveno doprinos u opskrbljivanju zaliha bolnice, a policijski službenici ovog Ministarstva i ove Jedinice su u više navrata na ovaj način pokazali humanost te ukazali na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života glavno i najvažnije opredjeljenje svih pripadnika i službenika, koji obavljajući složene policijske poslove često rizikuju i sopstveni život.

-“Pored naših primarnih zadataka, i ovo je jedan od načina na koji želimo poslati poruku građanima da smo u svim okolnostima uz njih. Neka ovo bude naš poklon i pacijentima Bolnice, kojima je krv najpotrebnija”, kazao je komandir ove jedinice Senaid Hasić, koji je i sam učestvovao u akciji darivanja krvi.
Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 18 pripadnika ove Jedinice.

fotka II darivanje15. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a dana 15.05.2014. godine sa početkom u 10.00 sati, u Tešnju, na sportskom poligonu kod stare zgrade Gimnazije, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.
Kao i prethodnih godina i ove godine će se izvršiti obilazak porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i istima uručiti prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih bit će pozvane i na centralnu manifestaciju povodom obilježavanja ovog dana, a dana 14.05.2014. godine, u 11,00 sati, u sjedištu Ministarstva, će ministar Delić Rifat i policijski komesar Šut Semir sa saradnicima, položiti cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilackom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.
Smatramo da je ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.
Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega 4 ( četiri) iz Olova:

Mulabdić Vahidin,
Karasalihović Hajrudin,
Kokorović Ljuban,
Žilić Raif.

Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne,kaže se u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button