Općenito

GRAWE osiguranje doniralo 49.394,00 KM socijalno ugroženom stanovništvu i institucijama pogođenim majskim prirodnim nepogodama

fotografija_GRAWE_SNAGA_2014_-_49394_KM_rdax_220x110GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo realizovalo veliku akciju “GRAWE SNAGA 2014“.
“GRAWE SNAGA 2014“ je društveno odgovorna akcija pomoći javnim ustanovama i stanovništvu u Bosni i Hercegovini, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo i prije njih.

Gospodin Georg Schneider, predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, je povodom realizacije akcije “GRAWE SNAGA 2014“ izjavio: „Nakon majskih prirodnih nepogoda, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je pravovremeno reagovalo; te smo ispunili sve ugovorene obaveze prema našim osiguranicima po ugovorenim iznosima i uvjetima navedenim na policama svih vrsta osiguranja.
Zaposlenicima GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, koji su bili ugroženi prirodnim nepogodama smo nedugo nakon poplava donirali prvu pomoć u hrani i novcu, kao i pomoć u obnovi imovine. Moramo naglasiti da su se u projekat obnove imovine zaposlenika uključile i druge kćerke firme i zaposlenici unutar GRAWE koncerna, na čemu im ovim putem izražavamo zahvalnost.

Pored ovoga naši zaposlenici su odlučili da sredstva namijenjena za nagradno putovanje najuspješnijih zaposlenika i planiranu godišnju proslavu naših zaposlenika za ovu godinu, preusmjere u budžet društveno odgovorne akcije GRAWE SNAGA 2014, koja je okrenuta prema pomoći javnim ustanovama i socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, koje je pretrpilo velike štete u majskim prirodnim nepogodama, a koje je bilo socijalno ugroženo prije njih. Sveukupno smo 49.394,00 KM donirali socijalno ugroženim porodicama i institucijama u akciji GRAWE SNAGA 2014.
Ovom akcijom smo donacijama u iznosu od po 2.149,00 KM pomogli u sanaciji šteta socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpile štete u majskim prirodnim nepogodama u mjestima: Maglaj, Topčić Polje, Željezno Polje (2 donacije), Domaljevac – Šamac, Bosanski Šamac, Orašje, Janja, Ključ (Vukovo Selo), Visoko, Olovo, Živinice (selo Gračanica), Doboj Istok, Doboj Jug, Odžak, Tuzla (3 donacije u naselje Badre) i Sapna. U pronalasku socijalno ugroženih porodica, koje su bile pogođene majskim prirodnim nepogodama od velike koristi su nam bili Centri za socijalni rad i općinske administracije u ovim mjestima, kao i naši zaposlenici i svima im se ovim putem želimo zahvaliti.
U Maglaju smo također donirali i medicinski aparat – aspirator i ginekološke instrumente Odjelu za ginekologiju Doma Zdravlja Maglaj. Od odgojno-obrazovnih institucija u ovoj akciji smo donacijom školskih lektira/didaktičkog materijala pomogli Ugostiteljskoj i turističkoj školi u Doboju, Dječijem Vrtiću Doboj, Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić“ u Nemili i Osnovnoj školi “Hasan Kikić“ u Olovu.

Na primjeru nedavnih prirodnih nepogoda vidjeli smo da za nekoliko sati višedecenijski stvarana imovina, kako fizičkih, tako i pravnih lica može biti poptuno uništena. Kako ne bismo ovisili o donacijama i dobroj volji donatora, potrebno je sistemski raditi na povećanju svijesti o osiguranju i pravovremeno i preventivno reagovati. Potrebno je osigurati imovinu, vodeći računa o vrijednostima koje možemo izgubiti, kako ne bismo čekali momenat da nam prirodne nepogode ili drugi vanredan slučaj iznenada ukažu na potrebu za osiguranjem.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je i radi ovih razloga kreiralo novi proizvod osiguranja poduzetništva GRAWE BUSINESS, kojim osiguravamo objekte, opremu, robu i zalihe od požara, kao i od elementarnih nepogoda, izljeva vode, provalne krađe i loma stakla.

Na ovaj način želimo poslati poruku i drugim privrednim subjektima, vlastima i stanovništvu, da ne zaborave na socijalno ugroženo stanovništvo i institucije koje su nastradale u majskim prirodnim nepogodama, a kojima je potrebna naša zajednička pomoć u oporavku, sanaciji i nastavku normalnog života i rada.“

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button