Općenito

DINO MERLIN ČETVRTI PUT NA KOŠEVU!

bundek1Nakon spektakularnih nastupa koje je Dino Merlin priredio publici 2000., 2004. i 2008. godine promovirajući svoje albume Sredinom, Burek i Ispočetka, bosanskohercegovački kantautor će naredne godine ponovno, po četvrti put, nastupiti na sarajevskom olimpijskom stadionu Koševo.

U okviru koncertne turneje za aktuelni album Hotel Nacional, Dino Merlin će 25. jula 2015. godine nastupiti na stadionu Asim Ferhatović Hase a publika treba očekivati sjajan i nezaboravan šou.

“Koncert na stadionu Koševo za mene je svaki put posebna svečanost, a tako će biti i 25. jula 2015.”, kaže Dino Merlin i dodaje kako s velikim nestrpljenjem očekuje susret sa svojom publikom. “Ja i moja publika nastavljamo tradiciju da svaki novi album bude novi povod za susret na Koševu”, dodaje.

Ako je suditi po uspjesima koje je Dino Merlin do sada postigao svojim posljednjim CD-om Hotel Nacional, i publika je potpuno je izvjesno također nestrpljiva. Do sada je broj pregleda video spotova Dine Merlina premašio brojku od 26 miliona, samo na njegovom znaničnom YouTube kanalu, dok Facebook stranica ovog umjetnika u tri godine postojanja, bilježi više od 706.000 pratitelja.

Napomenimo da turneja Hotel Nacional od ljeta, kada je započela u Primoštenu, obara rekorde po broju posjetilaca na koncertima u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Holandiji, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj te je za očekivati da će i koncert na Koševu postaviti novi rekord. Dino Merlin ostaje jedini izvođač koji je održao tri koncerta na Koševu, a svojim četvrtim nastupom će nadmašiti i samog sebe kao jedinog muzičara koji je nastupao tri puta na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button