AktuelnoOlovoSport

NK STUPČANICA ISPISUJE NAJLJEPŠU PRIČU U ISTORIJI OLOVSKOG SPORTA

Lijepo je danas biti navijač NK „Stupčanica“ iz Olova, ponos biti njen igrač i nositi njen dres, a čast biti dio Uprave i stručnog tima koji trasiraju sjajan put ovog kluba, ispisujući zajedno najljepšu sportsku stranicu u istoriji Olova.

Svoju drugu prvoligašku sezonu klub sa Danca pečati pobjedama i sjajnim igrama što potvrđuje sami vrh tabele. Nakon što je prvoplasirana Sloboda, po svim prognozama najozbiljniji kandidat za povratak u premijerligaško društvo, u subotu ostavila bodove u Gračanici i od NK Bratstvo izgubila rezultatom 2:1 nastavila se topiti razlika u odnosu na drugoplasiranu ekipu iz Olova.

Jučerašnjom gostujućom pobjedom u Kaknju protiv FK Mladost rezultatom 2:1 Stupčanica je sada na samo jedan bod od prvoplasirane Slobode, najavljujući ozbiljnu kandidaturu za šampionsku titulu i historijski uspjeh ulaska u najelitnije fudbalsko društvo. Bez obzira što smo tek u finišu prve polusezone ove ambicije nisu bez osnova. Naime, za bolje poznavaoce sportskih prilika u NK Stupčanica ovakav uspjeh nije iznenađenje jer se radi o sportskom kolektivu koji svoj rad temelji na zdravim osnovama i gdje su u prvi plan u svim organizacionim i sportskim segmentima postavljaju znanje i stručnost.

Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Semirom Degirmendžićem, podržana od strane Općine i načelnika Đemala Memagića, olovskih privrednika i brojnih prijatelja ujedinjenih sa građanima u zajednički slogan “Svi smo mi Stupčanica”, obezbjedila je igračima sve materijalne i tehničke predispozicije za uspjeh.

Napredak u kome je Stupčanica za samo nekoliko sezona iz Kantonalne lige ZDK, preko Druge lige Centar, stigla u Prvu ligu Federacije, gdje sada kuca na vrata Premijer lige, uz igračko i kadrovsko jačanje pratio je i infrastrukturni razvoj. Izgrađene su moderne klupske prostorije, uređene postojeće i izgrađene nove tribine, postavljen semafor, a travnjak na Dancu jedan je od najbolje uređenih terena u BiH.

Sa prvim timom rade, uz šefa struke Dženana Zaimovića, još četiri trenera, a sve mlađe selekcije, od pionira preko kadeta do juniora, također vode cetrificirani treneri. Sve ovo samo je mali dio ukupnog sportskog mozaika u kome se krije odgovor i ključ uspjeha o kome ovih dana priča BiH sportska javnost.

Do kraja prve polusezone ostala su dva kola. U prvoj od preostale dvije utakmice na Danac stiže FK Goražde, još jedan konkurent za vrh tabele: Biti će to, bez sumnje, derbi pretposlednjeg kola jesenjeg djela prvenstva. Sloboda će na Tušnju dočekati Tošk i pokušati popraviti gorak okus poslednjeg poraza.

U svakom slučaju i nakon zimske pauze očekuje nas, po svemu sudeći, zanimljiva i neizvjesna borba za vrh tabele.

U toj borbi za titulu Stupčanica neće biti iznenađenje već realan i posve kompetentan kandidat – obećavaju u ovom olovskom klubu.

Radio Olovo/ K.P

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button