Općenito

Taekwondo klub “Zlatni ljiljani” 31.01. i 01.02.2015. godine, u Sarajevu organizira međunarodno taekwondo prvenstvo “BOSNIA OPEN” 2015 među prijavljenima je i članica TKD „Akademije„ Olovo Fatima Bjelić

BAYRAK-BOSNIA-OPEN-JPG-smalNakon osam godina uspješne organizacije međunardnog taekwondo prvenstva OLYMPIC OPEN, Taekwondo klub “Zlatni Ljiljani” je dobio pravo na organiziranje međunarodnog bodovnog taekwondo turnira WTF G1 klase – BOSNIA OPEN 2015. Jedan od uslova za dobijanje ove dozvole je bilo učešće između 10 do 15 država na prethodno organizovanim taekwondo takmičenjima, što je i postignuto kroz OLYMPIC OPEN.

Taekwondo klub “Zlatni ljiljani”, u saradnji sa turističkom agencijom Balkantour, u subotu i nedjelju 31.01. i 01.02.2015. godine, u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, organizira do sada najveće međunarodno taekwondo prvenstvo u Bosni i Hercegovini pod nazivom “BOSNIA OPEN” 2015.

BOSNIA OPEN 2015 je G1 takmičenje, što ga čini bodovnim prvenstvom za svjetsku rang listu, kao i za kvalificiranje na Olimpijske Igre. Ovakvih turnira u Evropi ima ukupno oko 15, stoga smo mi kao organizator ponosni činjenicom da smo uspjeli jednu ovako značajnu manifestaciju dovesti i u naš prelijepi olimpijski grad Sarajevo.

BOSNIA OPEN će kao prva sportska manifestacija ove vrste u BIH, u Sarajevu okupiti 537 vrhunskih taekwondo takmičara i mnogobrojne sportske radnike iz 33 zemlje svijeta, a do sada su svoj dolazak najavili aktuelni evropski, svjetski i olimpijski prvaci i osvajači medalja.

“BOSNIA OPEN” za cilj ima širenje solidarnosti, te razvoj olimpijskog sporta i sportskog turizma u Bosni i Hercegovini. Organizator je obezbijedio najmoderniju elektronsku opremu koja će osigurati fer suđenje, što je od posebne važnosti za kvalitet organizacije.

Zbog skućenosti prostora i velikog broja prijavljenih takmičara i ostalih službenih lica, dvorana će, nažalost, biti zatvorena za posjetioce izvana, a kako bi bili osigurani potrebni uslovi za turnir G1 klase, s tim da će novinari svih medija imati omogućen pristup uz pokaz press iskaznica. Posebno pozivamo novinare TV kuća da snimaju finalne borbe seniora koje će početi oko 17:00 h, jer će se boriti kontinentalni, svjetski i olimpijski prvaci i osvajači medalja. Dakle, možemo očekivati spektakularne borbe,poručuje predsjednik udruženja Taekwondo klub “Zlatni Ljiljani” Ahmet Dilek.
Među brojnim prijaveljnim takmičarima je i članica TKD”Akademije” Olovo Fatima Bjelić kojoj želimo puno sreće i uspjeha na takmičenju.

Lista prijavljenih takmičara se može pogledati na web linku:
http://goo.gl/y5W7Gk

http://www.tkd-reg.com/Applications-All.aspx?CompID=176

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button