Općenito

Delegacija općine Olovo posjetila Agenciju za razvoj općine Tešanj

Delegacija_OlovoDelegacija općine Olovo predvođena zamjenicom predsjedavajućeg Općinskog vijeća gdjom. Jasminka Hadžiabdić posjetila je TRA Agenciju za razvoj općine Tešanj. Gošće je primio Doc.dr.Ismar Alagić, direktor i predstavio rad TRA Agencije kao i projekte koji se trenutno realizuju a povezani su sa lokalnim ekonomskim razvojem. Dogovoreno je da se u narednom periodu razmotre mogućnosti zajedničke saradnje u području međuopćinskog povezivanja i kreiranja zajedničkih projekata.

Agencija za razvoj općine Tešanj TRA je općinska institucija čiji je zadatak da prati prioritete u razvoju općine Tešanj, da priprema, koordinira, realizuje projekte te uspostavlja partnerstva za implementaciju razvojnih projekata općine Tešanj. Svoj rad bazira na Strategiji razvoja općine Tešanj. Osnovana je 2009. godine i funkcionira kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Misija TRA je kreiranje uslova za brži ekonomski razvoj općine Tešanj kroz formiranje preduzetničke infrastrukture, pružanje podrške preduzetnicima početnicima i promociju preduzetništva u školama i među nezaposlenima. Vizija agencije je da postane prepoznatljivi partner i priznati nosilac lokalnog ekonomskog razvoja koji uspješno doprinosi ne samo prosperitetu općine Tešanj, već i razvoju drugih zajednica u okruženju.

Agencija za razvoj također svoj rad usmjerava prema identifikaciji novih razvojnih mogućnosti; promociji poslovnih zona i privrednih potencijala općine Tešanj; unapređenju razvoja malih i srednjih preduzeća kroz programe neformalnog obrazovanje i poslovnog savjetovanja; privlačenju domaćih i stranih investicija; izradi i implementaciji projekata EU; te ruralnom i poljoprivrednom razvoju i razvoju turizma.

Privredni razvoj općine Tešanj je naš vodič.
www.tra.ba

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button