Općenito

Fatima Bjelić osvojila zlato i titulu najbolje seniorke na „Taekwondo prvenstvo BiH 2015″ -takmičari osvojili ukupno sedam medalja za “Takewonodo akademiju” Olovo

Fatima sa roditeljima Asifom i Sumejom i bratom Muhamedom
Fatima sa roditeljima Asifom i Sumejom i bratom Muhamedom
Proteklog vikenda u Visokom je održano „TAEKWONDO PRVENSTVO BIH 2015“ na kojem je „Taekwonodo akademija“ Olovo od 8 takmičara koji su učestvovali na takmičenju osvojila 7 medalja.
Zlatnu medalju i pehar za najbolju seniorku prvenstva osvojila je je Fatima Bjelić koja je ujedno četvrti put odbranila titulu državne prvakinje, dok su takmičari Merima Rizvanović, Majra Hadžiabdić, Senad Merdan osvojili srebrene medalje,Eldar Avidbašić, Kemal Merdan i Ajna Mujanović osvojili su bronzu.
Prema riječima trenera Nermina Sadikovića ,učešće na takmičenju uzeo je i Adis Merdan koji nažalost izgubio prvu borbu, te tako ostao bez medalje.
-Borci su pokazali veliku požrtvovanost i borbenost pogotovo naša Fatima koje je po četvrti put odbranila titulu državne prvakinje.Moramo pomenuti našu najmlađu takmičarku Ajnu Mujanović koja je pokazala izuzetnu odlučnost i borbenost i tako osvojila bronzanu medalju.Svi smo sretni i zadovoljni jer je ovo veliki uspjeh kako za klub, tako i za takmičare, trenere i roditelje,kaže Sadiković.
Posebnu zahvalnicu takmičari upućuju navijačima koji su ima pružili veliku podršku sa tribina.
Ajna Mujanović
Ajna Mujanović
Konukrencija je bila jaka jer je učešće na prvenstvu BiH uzelo 261 takmičar iz 20 klubova.
Foto:Takwonodo akademija Olovo/Radio Olovo
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button