Općenito

UNDP odobrio 24.000 KM vrijedan projekat čišćenja kanalizacionog sistema u Olovu

11010528_673912712713240_7941370853045001994_nPredstavnici UNDP-a na sastanku sa predstavnicima Općine Olovo i JKP”Bioštica” danas su dogovrili konačnu realizaciju projekta čišćenja kanalizacionih sistema,koji su začepljenji usljed majski poplava 2014.god.
Prema riječima Nedima Đipe predstavnik UNDP-a Sarajevo koji je zadužen za operativni dio poslova na čišćenju kanalizacionog sistema u Olovu,Općini Olovo je odobrena realizacija projekta za čišćenje kanalizacionog sistema pored ostalih sedam općina iz BiH .Izvođač radova je Delta Petrol“iz Kaknja dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti JKP“Bioštica“ i Općina Olovo zajedno sa inžinjerima UNDP-a.Vrijednost ugovora je 24.000 KM , radovi bi trebali biti završeni u narednih mjesec dana.
Pored pomenutog prema riječima Safeta Kule službenika Općine Olovo u toku je kandidovanje projekta sanacije korita i obale rijeke Stupčanice na ulazu u naselje Karagino Polje . Predstavnici UNDP-a su se na licu mjesta uvjerili u štete koje je do sada izazvala nabujala Stupčanica.Sa svakim novim padavinama i porastom nivoa vodostaja, Stupčanica na ovom lokaliteteu prijeti da ugrozi putnu komunikaciju i stambene objekte.Ukoliko o vaj projekat bude odobren riješio bi se višegodišnji problem regulacije Stupčanice.
Pored Olova projekti sanacije kanalizacionih sistema UNDP-a realizuju se u Bosanskoj Krupi,Velikoj Kladuši,Šamcu,Orašju,Bijeljini ,Odžaku i Doboju.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button