Općenito

Misnim slavljem u Gospinom svetištu u Olovu započele ovogodišnje Svibanjske pobožnosti

Misno slavlje predvodio Kardinal Vinko Pulji¦çU Marijanskom svetištu Olovu, otvorene su devetnaeste po redu Svibanjske pobožnosti. Od ranih jutarnjih sati u Olovo su počeli pristizati vjernici iz svih krajeva BiH i regiona.Program je započeo u 9.30 sati pozdravom i blagoslovom hodočasnika a sat kasnije Marijanska procesija s čudotvornom Gospinom slikom.
Koncelebrirano Misno slavlje započelo je u 11 sati. Svečanu misu, i ovaj put, predvodio je Vrhbosanski nabiskup Kardinal Vinko Puljić, na čiju je inicijativu još 1996. godine, kao pozdrav miru, započela tradicija okupljanja u Olovu prvog majskog dana. I danas, devetnaest godinu zaredom iz Olova su upućene molitve ohrabrenja na putu ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti za sve ljude.
Nakon okupljanja vjernika i svečane mise u Olovu cijeli mjesec u svim Marijanskim svetištima odvijet če se intenzivne vjerske aktivnosti koje krajem mjeseca završavaju okupljanjem mladih u Komušini kod Teslića.

Svetište u Olovu jedno je od najpoznatijih i najstarijih Gospinih hodočasničkih središta u Bosni i Hercegovini. Prvi podatak, koji ukazuje na to da je olovska crkva narodno svetište, jest zabilješka u dubrovačkom ljetopisu od 10. aprila 1454. Prvi franjevački samostan i crkva u Olovu osnovani su u 14. stoljeću. Današnje svetište je građeno od 1930. do 1961. godine .
Misno slavlje

U Gospino sveti+íte pristigao velii broj vjernika

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button