Općenito

Sjećanjem na poginule pripadnike MUP-a ZDK počelo obilježavanje 15.maja Dana policije

images15. maj obilježava se kao Dan policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. U pripremi na obilježavanju ovog datuma, formiran je Organizacioni odbor te su, u skladu sa utvrđenim protokolom, u proteklom periodu realizovane razne aktivnosti i sportska takmičenja, a dana 15.05.2015. godine sa početkom u 11.00 sati, u Tešnju, održat će se centralna svečanost povodom obilježavanja ovog datuma.

Kao i prethodnih godina i ove godine će se izvršiti obilazak porodica poginulih i nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i istima uručiti prigodni paketi. Porodice poginulih i nastradalih bit će pozvane i na centralnu manifestaciju u povodu obilježavanja ovog datuma, a dana 14.05.2015. godine, u 11,00 sati, u sjedištu Ministarstva, će ministar Žilić Hajrudin i policijski komesar Šut Semir sa saradnicima, položiti cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, uz prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca.

Smatramo da je ovo prilika da se još jednom sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su u toku odbrambeno oslobodilačkog rata dali svoje živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i onih koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona, svoj život je dalo 106 pripadnika policije, od čega 4 ( četiri) iz Olova:

– Mulabdić Vahidin,
– Karasalihović Hajrudin,
– Kokorović Ljuban,
– Žilić Raif.

Drage kolege, hvala Vam što ste na svom kratkom životnom putu bili uzoriti pripadnici ovog Ministarstva. Hvala Vam na datom doprinosu u odbrambeno oslobodilačkom ratu i iskazanoj hrabrosti i odlučnosti na provođenju zakona, kao i obezbjeđenju lične i imovinske sigurnosti građana. Nama ostaje obaveza da nastavimo raditi na očuvanju i izgradnji države i društva za koje ste se vi borili, kako vaše žrtve ne bi bile uzaludne.
HVALA VAM!Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button