Općenito

Svečano obilježen 15.maj Dan policije MUP-a ZDK

DSC_0154U okviru obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ministar Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut položili cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima ovog Ministarstva.
U obraćanju prisutnim članovima porodica poginulih i umrlih policajaca, ministar Žilić je, između ostalog, rekao: -“Danas smo ovdje da se dužnim poštovanjem prisjetimo svih naših poginulih i preminulih kolega, da im odamo počast i da očuvamo uspomenu na sve policajce koji su dali svoje živote, dali ono najvrijednije što su imali, prilikom izvršavanja svojih redovnih zadataka. Njihova žrtva neće i ne smije biti zaboravljena. Njihov doprinos društvu i zajednici neće i ne smije biti zaboravljen. Ovo je jedan od načina na koji mi nastojimo da očuvamo uspomenu na njih i na njihovo djelo“,kazao je ministar Žilić.
Kao i prethodnih godina, i ove godine službenici Ministarstva su posjetili porodice poginulih i preminulih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojima su uručili prigodne pakete.
U Tešnju je upriličena svečanost obilježavanja 15. maja – Dana policije ZDK. Svečanost obilježavanja je organizirana na gimnazijalskom poligonu u Tešnju. Izvršeno je postrojavanje pet ešalona policijskih snaga MUP-a 10410468_1203606012990177_7674435829680832337_nZDK i to Specijalne policijske jedinice, Jedinice za spriječavanje narušavanja JRIM u većem obimu, Službenici uniformisane policije, Policijski službenici saobraćajne policije i Kriminalistička policija. Prisutnima su se prigodnim govorom obratili Ministar MUP-a Hajrudin Žilić, Premijer ZDK Miralem Galijašević i Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić. Istaknutim pojedincima uručena su i priznanja MUP-a ZDK.
Program su svojim izvedbama upotpunili Duvački orkestar KUD „Željezara“ iz Zenice, „Gradski mješoviti hor“ iz Maglaja, te članovi „Bosanskog narodnog pozorišta“ Tešanj. Upriličena je i vježba savladanja izgrednika uz pomoć policijskog psa, te prezentacija borilačkih vještina grupe policajaca.
ffedebfc72_policija-1

ffedebfc72_policija-2

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button