Općenito

U Doboj Jugu održan 5. sastanak Upravnog odbora Saveza Udruženja/Udruga poslodavaca ZDK

poslodavciU Doboj Jugu održan je peti sastanak Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.
Domaćin ovog sastanka bilo je UDRUŽENJE PRIVREDNIKA DOBOJ JUG, jedan od osnivača Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.
Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK je kao jedan od prioriteta u svom radu odredio daljnju saradnju sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona na formiranju Ekonomsko – socijalnog vijeća u našem Kantonu. Sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona neophodno je izraditi i buduću strategiju borbe protiv „rada na crno“ kao jednog od gorućih problema sa kojim se susreću privrednici.
Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK donio je odluku da se pristupi organizaciji Okruglog stola na temu „Izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBIH“. Postojećom raspodjelom javnih prihoda u FBIH, budžet ZDK je na godišnjem nivou oštećen za iznos 35 – 40 miliona KM. Na ovom Okruglom stolu, pored predstavnika poslodavaca iz ZDK, učešće će uzeti i predstavnici Vlade ZDK i poslanici u Skupštini ZDK.
Članovi Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK su ovom prilikom posjetili i 11. Sajam privrede „BIZNIS 2015“ u Tešnju.
Naredni sastanak Upravnog odbora Saveza poslodavaca ZDK će se održati 11.06.2015.godine u Maglaju.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button