Općenito

Habib Sarajlić osvojio srebrenu medalju na izložbi INOVA u Hrvatskoj

11393240_703421409762370_1184961775695762704_nNajveća izložba inovacija mladih Republike Hrvatske koja od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva ugostila je ove godine i učenike i studente iz BiH.
Kao i predhodnih godina Srednja elektrotehnička škola Sarajevo imala je svoje predstavnike koji su se predstavili sa četiri rada i osvojili zlatnu i srebrenu medalju za
-Protupožarni robot autora Jasina Bajramovića,Anela Žilića i Džane Karamustafić
-Košarkaški semafor rad Nedima Mehmedike
-Taping test radf Habiba Sarajalića i rad
-Pametna rasvjeta autora Adne Harbaš i Lamije Fazlija.
Pored toga učenik Habib Sarajlić osvojio je srebrenu medalju za rad Taping test.
Habib Sarajlić je iz Olova i učenik je trećeg razreda Srednje elektrotehničke škole u Sarajevu.Ova nagrada je kaže potvrda njegovog vrijednog truda koji rado ulaže u rad na inovacijama što je njegova najveća preokupacija u slobodno vrijeme.
-I moje kolege i prijatelji su prezadovoljni i sretni zbog osvajanja zlata ali zbog moje srebrene medalje što je još veći podstrek za rad,kaže Sarajlić.
INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu.
15. izdanje izložbe inovacija učenika zagrebačih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem i ove godine je potvrdila status najveće hrvatske i regionalne izložbe inovacije mladih.
Otvaranju 09. Maja o.g. na FSB-u, bilo je prisutno niz uzvanika, zagrebačkih mladih inovatora i mentora, gostiju iz svih dijelova RH, BiH, kao i mediji. U prisustvu ličnog izaslanika Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Karla Vulina, izložbu je otvorila izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba Marina Lovrečki.
Ove godine izložba je okupila čak 420 izlagača koji su predstavili 290 svojih inovacija iz osnovnih i srednjih škola, fakulteta i udruga. Kao i svake godine na ovoj zagrebačkoj izložbi sudjelovali su gosti iz Hrvatske / Beli Manastir, Dugo Selo, Sesvete, Stubičke Toplice, Karlovac, Varaždin, Nova Gradiška, Rijeka, V.Gorica, Slunj, Popovača,/, kao i gosti izvan Hrvatske /Maribor, Sarajevo, Banja Luka, Prijedor, Prnjavor, Subotica, Teslić/. Moramo naglasiti da su na ovogodišnjoj 15. izložbi izloženi izuzetno zanimljivi i atraktivni radovi osnovnih, srednjih škola i fakulteta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button