Općenito

U Vozući 26. i 27. juna 7. memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića”

Sedmi memorijalni turnir Fikret Mehanovic Fica 2U Vozući će u petak i subotu, 26. i 27. juna na Poligonu malih sportova biti održan memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”.

Sportski događaj, koji po sedmi put organizuje Malonogometni klub ”Vozuća”, a čiji je suorganizator Udruženje ”Tim”, nosi ime po prvom vozućkom sportisti koji je poginuo tokom rata na ovdašnjim prostorima. Organizatori očekuju veliki broj ekipa iz dva kantona, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog, kao i ranijih godina.

Turnir počinje u petak u 18 sati, a izvlačenje parova je u 17:30 istog dana. Uplata po ekipi iznosi 50 konvertibilnih maraka, a igra se po sistemu 5 + 1. Jedna ekipa može imati maksimalno 10 igrača na spisku. Osamdeset pet posto od uplata ide u nagradni fond, za dodjelu najboljim ekipama. Turnir se završava u subotu, u kasnim satima.

Prethodno će članovi Organizacionog odbora, danas u poslijepodnevnim satima obići spomenik, odnosno mjesto pogibije vozućkog fudbalera, po kome turnir i nosi ime.

Uz napomenu da pravo učešća na turniru imaju i ekipe bez prethodnih pozivnica, kako napominju organizatori, svi su dobrodošli.

Kontakt osobe za prijavu ekipa i ostale informacije (članovi Organizacionog odbora): Džemal Bjelić (061-974-623) i Fikret Karavdić (062-145-455).

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button