Općenito

Pobjednik 7. memorijalnog turnira ”Fikret Mehanović Fića” ekipa ”Hajdić” iz Maglaja

memorijalni turnir fikret mehanovic fica 2Tokom vikenda u Vozući je održan 7. memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”, posvećen prvom vozućkom sportisti poginulom tokom rata na ovom području.

Učestvovalo je 29 ekipa iz tri kantona, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog, a najviše je bilo domaćih, vozućkih ekipa. Organizator ovog, sada već tradicionalnog turnira je Malonogometni klub ”Vozuća” uz podršku Udruženja ”Tim”.

Ni jak pljusak kiše drugog dana turnira nije zaustavio nogometaše da odigraju dobre utakmice. Borba za pobjednika trajala je do samog kraja. U prvom polufinalnom susretu sastale su se ekipa ”Hajdić” iz Maglaja i ”Jelaške” iz Olova, a nakon neriješnog rezultata tokom regularnog dijela utakmice, igrani su penali. Kao pobjednik iz ovog susreta izašla je maglajska ekipa.

U drugom susretu polufinala sastale su se ekipe ”Novo naselje” Zavidovići sa domaćom ekipom ”Fikret Mehanović Fića”. Vozućani su ovdje pokazali da su jača ekipa te su na kraju slavili prolazak u finale.

U utakmici za treće mjesto, olovski nogometaši bili su bolji od zavidovićke ekipe, te je pehar i nagrada pripala upravo njima.

memorijalni turnir fikret mehanovic fica 4Očekivanja u finalu bila su velika. Sastale su se dakle, domaća ekipa ”Fikret Mehanović Fića” i ekipa ”Hajdić”. Publika je bila podrška domaćoj ekipi i dodatni igrač, a sigurno je da su, iako po lošim vremenskim uslovima, svi mogli uživati u finalnom meču. Na kraju je kao pobjednik ovog susreta, ali i turnira izašla ekipa iz Maglaja. Pripala im je novčana nagrada od 700 KM i zlatni pehar. Drugoplasiranoj ekipi pripala je nagrada od 400, a trećeplasiranoj 150 maraka. Simbolično je nagrađena i ekipa koja je bila na četvrtom mjestu. Tim ekipama dodijeljene su i priznanja, a pored ovih dodijeljena su i nagrade za najboljeg golmana i najboljeg igrača. Titula najboljeg branioca mreže otišla je u ruke Arnela Softića, a nagradu za najboljeg igrača dobio je Almir Smajlović, obojica iz ekipe ”Fikret Mehanović Fića”.

Turnir je na zadovoljstvo organizatora tokom dva dana okupio više od tri hiljade učesnika i publike. Organizatori za narednu godinu obećavaju i najavljuju još bolji turnir, te se nadaju još većem broju učesnika.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button