Općenito

Uhvaćeni pljačkaši prodavnice u Olovu

Dana 10.07.2015. godine, u 02,10 sati, dežurna služba Policijske stanice Olovo je obavještena da je od strane nepoznatih lica izvršena provala u trgovinsku radnju “MEGAL”, vlasništvo Dž.G., koja se nalazi u Olovu, u ulici Bosanska, te da su izvršioci provale iz iste otuđili veću količinu različitih artikala.
Odmah po zaprimanju dojave, na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili tačnost prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, a uporedo sa tim pristupilo se detaljnoj pretrazi terena, te preduzimanju drugih mjera i radnji u cilju pronalaska izvršilaca. Istog dana, u 05,10 sati, na dijelu regionalnog puta Olovo – Zavidovići, u mjestu Čuništa, općina Olovo, od strane policijske patrole, koja je bila upoznata sa predmetnom dojavom, zaustavljena su dva putnička motorna vozila, koja su se kretala iz Olova u smjeru Zavidovića i to: putničko vozilo “Opel Vectra”, registarskih oznaka TA-795035 (taksi vozilo), kojim je upravljao K.A., rođen 1979. godine, iz Zenice, sa kojim se u vozilu nalazilo lice M.E., rođeno 1972. godine, iz Travnika i putničko vozilo “VW Passat”, registarskih oznaka O70-O-829, vlasništvo G.E., rođenog 1994. godine, iz Travnika.

Prilikom kontrole utvrđeno je da se u predmetnim vozilima nalazi veća količina cigareta i prehrambenih artikala, kao i predmeti koji mogu poslužiti za izvršenje krivičnog djela. Navedene osobe su od strane policijskih službenika lišene slobode i sprovedene u službene prostorije Policijske stanice Olovo, gdje su i zadržane i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.
U skladu sa naredbom Općinskog suda u Visokom izvršen je pretres vozila, a pronađena roba i predmeti su privremeno oduzeti i bit će korišteni kao dokaz u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, od strane Policijske stanice Olovo će navedena lica biti prijavljena Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću,
analitiku i planiranje

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button