Općenito

Uputstva o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundiranje) financijskih sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata

imagesNa osnovu Programa utroška budžetskih sredstava za 2016. godinu i Programa utroška sredstava od koncesija za 2016. godinu, na održanoj 56. Sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona doneseni su zaključci o usvajanu uputstava o postupcima i kriterijima za odobravanje i dodjelu (refundaciju) financijskih sredstava poticaja namjenjenih subvencioniranju devet projekata.

Ministarstvo za privredu predložilo je uputstva za provođenje postupaka sa kriterijima kod realizacije slijedećih projekata poticaja: izgradnja i obnova javne turističke infrastrukture; projektovanje, utopljavanje i certifikacija energetske efikasnosti javnih građevinskih objekata (škola); projekati komora i udruženja iz područja privrede; izgradnja proizvodnih objekata; realizacija patenata inovatora; organizacija poslovnih zona; investicije kod obrta i zaštita tradicionalnih i starih zanata; pokretanje poslovnih ideja i registracija privrednih subjekata; uvođenje i certifikacija sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima i marketinški troškovi kod proizvoda nagrađenih na sajamskim manifestacijama;, te jačanje konkurentnosti izvoznika.

U upusvima su precizno definirani sadržaji potrebni aplikcija koje će potencijalni korisnici trebati dostaviti, kriteriji, kao i iznosi financijskih sredstava koja će se refundirati kod uredno dostavljenih zahtjeva.

Usvajanje postupaka i kriterija su bila nužna akivnost kako bi se mogli objaviti javni pizivi za svaki poticaj pojedinačno, a što se očekuje u narednih nekoliko dana.
Press služba Zenica, 23.05.2016. godine

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button