Općenito

Regionalni direktor World Visiona Jock Noble u posjeti FŽ”Sabina Jamaković” u Olovu

img_9917-300x200Forum žena “Sabina Jamaković” nedavno je posjetio Jock Noble regionalni direktor organizacije World Vision.Prema njegovim riječima cilj posjete je da se na licu mjesta uvjeri u ono što je plod višegodišnje uspješne saradnje sa ovom nevladinom organizacijom.

-Primarna svrha moje današnje posjete je da vidim izaozove i prilike sa kojima se mladi ljudi, djeca ali i njihovi roditelji susreću na području kako općine Olovo tako i u BiH a vezano za korisnike World Visiona odnosno djecu uključenu u programe WV u BiH generalno.Vidio sam dosta uspješnih malih proizvođača,pogona i malih fabrika ali i dalje vidim mnogo prilika gdje WV može premostiti taj jaz između dobre prilike i stvarne realizacije nekih jako dobrih ideja,naglasio je gospodin Noble.

Prilikom druženja i posjete FŽ“Sabina Jamaković“ predstavnici WV su sa članicama ove organizacije razgovarali o mnogobrojnim projektima koje je ova organizacija uspješno relizovala u saradnji sa ovim olovskim udruženjem.

Bivša predsjednica udruženja gospođa Hasna Vatreš je istakla da je bilo više projekata na planu ekonomskog osnaživanja u početku je poticana plastenička proizvodnja.
img_9971-300x200

-Prvo smo kupile od njihovih sredstava jedan plastenik od 100 m2,pa onda dva od po 50 m2,pa su nam potom dali da kupimo 15 plastenika a mi smo tražile najpovoljniju ponudu tako da smo kupile još 5 plastenika.Kada se podenese zahtjev donator WV nam je odobravao i proširenje nabavke.Nije njihova potpora bila samo u tom segmentu, pomagali su u održavanju i opremanju igraonice „Suncokret“ u kojem svakodnevno borave olovski mališani.World Vision je pomogao otvaranje radionice „Vrijedne ruke“ gdje prerađujemo proizvode iz naših plastenika,ističe gospođa Vatreš.

Nihada Salibašić predsjednica FŽ “Sabina Jamaković“ kaže da je današnja posjeta regionalnog direktora WV svojevrsno priznanje njihovom radu.

-Za Olovo i naše udruženje World Vision je bio jedan od partnera za poželjeti.Mi smo sa njima uvijek dobro sarađivali i najveći broj projekata smo uspješno realizovali zahvaljujući upravo njima,kazala je predsjednica Salibašić.

img_9932-604x270

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button