Općenito

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona kroz Program posticaja samozapošljavanja potpisalo Ugovore o sufinansiranju u iznosu od 7.000 KM sa 82 korisnika branilačke populacije

Vlada-ZDK-586x330Zenica, 22.09.2016.godine.- Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona uspješno je finaliziralo postupak vezan za varijantu B Programa posticaja samozapošljavanja, dodjelom Ugovora za sufinansiranje.
Ministarstvo je uspjelo u 2015. godini, egzistencijalno zbrinuti preko 120 porodica te preko 50 porodica u 2016. godini, i to kroz projekat zapošljavanja u preduzećima. Današnje potpisivanje Ugovora o sufinansiranju samozapošljavanja- varijanta B, je treća faza u kojoj se, od strane Ministarstva, finansijski podržava najviši nivo, a to je vlastita privatna inicijativa.
Po navedenom Programu, koji je Vlada Zeničko- dobojskog kantona prvi put pokrenula 2016.godine, ukupno je 82 korisnika, pripadnika branilačke populacije, iz svih općina Zeničko- dobojskog Kantona, potpisalo ugovore. Ovim programom podstiče se razvoj male privrede, posebno privrednih subjekata u vlasništvu pripadnika branilačke populacije.
Kroz varijantu B navedenog programa odnosno okončanjem procedure potpisivanja ugovora, za navedene korisnike Ministarstvo je odvojilo 7.000,00 KM po korisniku, što ukupno čini iznos od 574.000,00 KM.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button