Općenito

Srednja Elektrotehnička škola Sarajevo osvojila zlatne i sreberne medalje na 41. Hrvatskom salonu inovacija INOVA 2016 ,Među nagrađenim učenicima i Habib Sarajlić iz Olova

img_0647img_0673Srednja elektrotehnička škola Sarajevo na poziv Saveza inovatora Hrvatske učestvovala je na 41. Hrvatskom salonu inovacija sa međunarodnim sudjelovanjem INOVA 2016 i 12. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova „BUDI UZOR“ 2016, koji su se održali u Zagrebu na zagrebačkom Velesajmu od 09.11. do 12.11.2016. godine.
Na ovoj prestižnoj međunarodnoj manifestaciji svoje radove je predstavilo oko 450 izlagača, među kojima su bili radovi iz 21 zemlje: Tajvana, Japana, Irana, Južne Koreje, Kanade, Engleske, Turske, Poljske, Rumunije, Njemačke, Indonezije, Malezije…
Bosnu i Hercegovinu je predstavljala Srednja elektrotehnička škola Sarajevo sa pet maturskih radova učenika i njihovih mentora u kategoriji mladih inovatora/izlagača.
Sa osobitim zadovoljstvom i ponosom želimo istaći sjajne rezultate koje su naši učenici postigli. Međunarodni žiri nakon prezentacije radova, uvidom u njihovu funkcionalnost, ideju, inovativnost i realizaciju dodijelio je:
img_0547

img_0674Zlatne medalje za radove:
1. AUTONOMNI PARKING
Učenici: Džavid Isanović, Amir Mulić, Emir Mustedanagić
Mentor: Muhterema Muharemović, dipl.el.ing.
2. BEŽIČNI PROGRAMATOR
Učenici: Habib Sarajlić, Emir Kurtović
Mentor: Faruk Kurtović, dipl.el.ing.
3. ELEKTRONSKE KNJIŽICE
Učenici: Mirela Begić, Elma Karačić, Hamza Babović, Adnan Hajdarević
Mentor: Muhterema Muharemović, dipl.el.ing.
Srebrne medalje za radove:
1. PAMETNA RASVJETA
Učenici: Adna Harbaš, Lamija Fazlija, Jasmin Koldžo
Mentor: Admir Akšamović, dipl.el.ing.
2. EKO KUĆA
Učenici: Haris Čubro, Šejla Osmanović, Emir Hasanović, Anela Čomor
Mentor: Muhterema Muharemović, dipl.el.ing.
Pored ovih medalja međunarodni žiri je dodijelio posebnu nagradu „NAJBOLJA MEĐUNARODNA INOVACIJA MLADIH“ za rad BEŽIČNI PROGRAMATOR autora Habiba Sarajlića, te posebnu nagradu „BUDI UZOR JUNIOR“ za portfolij radova Srednje elektrotehničke škole Sarajevo.
Turska delegacija dodijelila je posebnu nagradu za rad ELEKTRONSKE KNJIŽICE.
S ponosom možemo reći da su učenici i njihovi mentori još jednom na dostojanstven način predstavili državu Bosnu i Hercegovinu, Kanton Sarajevo i Srednju elektrotehničku školu Sarajevo u najboljem svjetlu.
http://www.ets-sa.edu.ba/Radio Olovo A.MIlunić
img_0627

img_0677

img_0675

img_0647

img_0577

Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte također
Close
Back to top button