Olovo

U srijedu 30.11.2016.godine sastanak načelnika općine Olovo Đemala Memagića sa građanima, predstavnicima mjesnih zajednica, lokalnih vlasti, nevladinog sektora i medija

11e5180e8c_undp-logoFondacija za razvoj i demokratiju u okviru Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) pozvala je da u srijedu, 30. novembra 2016. godine u Olovu, prisustvujete događaju Sastanak sa načelnikom(Town Hall Meeting), dijalog načelnika općine Olovo Đemala Memagića sa građanima, predstavnicima mjesnih zajednica, lokalnih vlasti, nevladinog sektora i medija. Događaj će se održati u sali Općinskog vijeća u Olovu u 9 sati .
Sastanak sa načelnikom je aktivnost koja se realizuje u okviru zajedničkog projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Tema Sastanak sa načelnikom je razgovor o planovima razvoja općine kroz prizmu građanske participacije, sa naglašenom novom ulogom mjesnih zajednica, kao centara direktnog učešća građana u općinskim procesima.
Sastanak sa načelnikom oslanja se na postojeći koncept, koji kroz kombinaciju intervjua načelnika sa moderatorom/voditeljem, te kroz postavljanje pitanja od strane publike, analizira nekoliko ranije definisanih segmenata koji se dotiču glavne teme.

Dnevni red/segmenti razgovora sa načelnikom su:
9.00-9.10 – Uvodni pozdrav
9.10-9.30 – Nova vizija mjesnih zajednica i MZ izbori
9.30-9.50 – Učestvovanje građana u planiranju i kreiranju općinskog budžeta
9.50-10.10 – Komunalne teme, razvoj, privreda
10.10-10.30 – Rad sa mladima, socijalno ugroženima i drugim kategorijama
10.30-10.50 – Poboljšavanje komunikacije sa građanstvom
10.50-11.00 – Zaključna diskusija

Fondacija za razvoj i demokratiju, kao vanjski saradnik, organizovaće sastanke u 23 općine/grada koji učestvuju u projetku, kako bi doprinijeli razvoju kapaciteta građana kao aktivnih sudionika procesa donošenja odluka, kroz sastanke i debate sa temom funkcionisanja mjesnih zajednica.
Pozivaju se učesnici da unaprijed dostave pitanja koja se tiču definisanih segmenata na adresu frd.fondacija@gmail.com ako smatraju konstruktivnijim da ista budu postavljena od strane moderatora-voditelja.
Sastanak će biti snimljen i postavljen na stranici mojamjesnazajednica.ba.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button