Vijesti iz ZDK

185 branilaca i članova njihovih porodica dobilo novčanu pomoć za rješavanje stambenog pitanja

3

4 U zgradi Vlade ZDK potpisivanjem ugovora o dodjeli jednokratnih, bespovratnih novčanih sredstava za rješavanje stambenog pitanja za branioce i članove njihovih porodica sa područja Grada i općina Kantona, uspješno je okončan još jedan u nizu realizovanih projekata Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona .
Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica („Sl. novine ZE-DO kantona“, broj:1/14), te Uredbom, kao pozakonskim aktom u mjesecu martu ove godine raspisalo je Oglas za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Prijave na oglas, odnosno podnošenje zahtjeva bilo je omogućeno u trajanju od 30 dana, s ciljem obuhvata što većeg broja pripadnika branilačke populacije, koji, nažalost nisu iz bilo kojih razloga riješili stambeno pitanje.
Po okončanju propisane procedure sredstva su odobrena za 185 branilaca i članova njihovih porodica sa ukupnim sredstvima u iznosu od 1.161.780, 79 KM, a koji su podnijeli zahtjev za kupovinu individualnog stambenog objekta ili stana na osnovu ugovora zaključenog u prethodnoj ili tekućoj kalendarskoj godini, izgradnju, prilagođavanje posebnim potrebama ratnih vojnih invalida i dijelom za sufinansiranje izdavanja dozvole za gradnju i sufinansiranje legalizacije stambenog objekta.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button