Obrazovanje

U područnoj školi u Carevoj Ćupriji nastava počela uz probleme sa grijanjem

Područna OŠ "Hasan Kikić  u Carevoj Ćupriji
Područna OŠ “Hasan Kikić u Carevoj Ćupriji
U Olovu je danas kao i u svim školama na području Zeničko –dobojskog kantona osim u Zenici počelo drugo polugodište u školskoj 2016/17 godini.Nastava u OŠ „Olovo“ i MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo počela je na vrijeme bez problema osim u područnoj školi OŠ „Hasan Kikić“ u Carevoj Ćupriji.

Prema riječima direktora Naima Kopića iako su prije dvije godine uradili novi sistem centralnog grijanja imaju problem sa zagrijavanjem učionica tako da su morali pribjeći alternativnom načinu zagrijavanja.
-Danas smo učionice zagrijali uz pomoć peći i grijalica kako bi nastavni proces mogao da se odvija bez problema.Pored toga nemamo dovoljno uglja dobili smo samo 40 tona a naše potrebe su oko 120 tona.Upoznali smo i resorno ministarstvo i nadležne u rudniku u Zenici za isporuku uglja i nadamo se da će reagovati na naše molbe, kaže direktor Kopić.

Veliki broj učenika osnovne i srednje škole na području općine Olovo koristi autobuski prevoz do škole a danas prvog dana nastave u drugom polugodištu su svi bili na vrijeme u svojim školskim klupama.

MSŠ Olovo
MSŠ Olovo
OŠ Olovo
OŠ Olovo
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button