Olovo

Uskoro svečano uručenje informatičke opreme za šest mjesnih zajednica u Olovu

imagesU okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM u Olovu će u utorak 28.02.2017.godine s početkom u 09:00 u zgradi Općine Olovo svečano biti uručena informatička oprema. Uukupna vrijednost informatičke opreme koja će biti uručena predstavncima 6 mjesnih zajednica (Olovo, Olovske luke, Dugandžići, Solun, Jelaške, Dolovi) je 16.065,91 KM koje su partner projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“.
Projekat ima za svrhu poticati građane u procesu odlučivanja na lokalnom nivou, gdje se želi osigurati pružanje kvalitetnih usluga od strane jedinice lokalne samouprave (JLS), te provedba aktivnosti lokalnog razvoja, naglašavajući demokratsku ulogu mjesnih zajednica u BiH. Kroz proces poticanja mjesnih zajednica u definisanju razvojnih prioriteta na participativnoj osnovi, projekat će pružiti direktnu podršku razvoju mjesnih zajednica kako bi svoje planove i prioritete pretočili u realnost.

Za njegovu sprovedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština/općina i gradova.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button