Vijesti iz ZDK

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Zakona o turizmu i Nacrtu Zakona o boravišnoj taksi Federacije BiH

0bf2db190f46fd5c135924c0e43a6908Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH su zaključcima prihvatili Nacrt Zakona o turizmu Federacije BiH i Nacrt Zakona o boravišnoj taksi Federacije BiH i zadužili Vladu Federacije BiH da organizira i sprovede javnu raspravu za izradu prijedloga oba zakona.
S tim u vezi, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona pozivaju sve zainteresovane subjekte iz oblasti turizma da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o turizmu Federacije BiH i Nacrtu Zakona o boravišnoj taksi Federacije BiH koja će se održati u Zenici, dana 06.03.2017. godine (ponedjeljak) sa početkom u 1200 sati u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Sala 301, Kučukovići broj 2, Zenica.
S obzirom da se radi o nacrtima zakona kojima bi se uspostavila zakonska regulativa u oblasti turizma, molimo vas da se odazovete ovom pozivu i date svoj doprinos što kvalitetnijem pristupu donošenja navedenih propisa.
Tekst Nacrta oba zakona može se preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma www.fmoit.gov.ba.
Pozivaju se svi zainteresovani subjekti da svoje sugestije, primjedbe i prijedloge na tekst Nacrta oba zakona (pojedinačno očitovanje) dostave i na e-mail: edina.djonko@fmoit.gov.ba ili pisanim putem na adresu: Federalno ministarstvo okoliša i turizma, 71000 Sarajevo, Marka Marulića br. 2.

Ministarstvo za privredu

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button