Olovo

Olovo domaćin skupštini Saveza udruženja penzionera ZDK.Povećanje penzija od 10% ili protesti – jedan od zaključaka

Ibrahim Mašić -predsjednik udruženja penzionera Olovo domaćin
Ibrahim Mašić -predsjednik udruženja penzionera Olovo domaćin
Olovsko udruženje penzionera danas je, u hotelu „Aquaterm“, bilo domaćin redovnoj godišnjoj Skupštini Saveza udruženja penzionera ZDK. Skupštini su uz delegate sa kantonalnog nivoa prisustvovali i predstavnici Federalnog Saveza. Težak materijalni položaj penzionera bio je i ove godine u fokusu rasprava i diskusija koje su se vodile, kazao je za naš program
Predsjednik Skupštine Saveza penzionera ZDK Refik Mušija
Predsjednik Skupštine Saveza penzionera ZDK Refik Mušija
. Ukazujući na nezahvalnu materijalnu situaciju Mušija je podsjetio da 70% od 60 hiljada penzionera u ZDK prima najnižu penziju i da njihov materijalni status ne može više podnositi čekanje na reforme o kojima se godinama priča.
Mehmedalija Rapa predsjednik Saveza penzionera Federacije
Mehmedalija Rapa predsjednik Saveza penzionera Federacije,
Mehmedalija Rapa predsjednik Saveza penzionera Federacije, koji je također prisustvovao Skupštini kazao je da će zajednički zahtjev svih kantonalnih saveza o povečanju penzija za 10 % biti podržan i sa Federalnog nivoa. Ukoliko najdalje do kraja juna ne dođe do traženog povećanja penzioneri će organizirati masovne proteste. Ibrahim Mašić predsjednik olovskog udruženja penezionera izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je u organizacijskom smislu proteklo sve u najboljem redu i da se Olovo pokazalo kao dobar domaćin i organizator.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button