Olovo

Misnim slavljem u Olovu započele Svibanjske pobožnosti

Misnim slavljem u Gospinom svetištu u Olovu započele su ovogodišnje Svibanjske pobožnosti.Program je započeo u 9.30 pozdravom i blagoslovom svih hodočasnika, a nakon toga svetom ispovijedi. U 10.15 program se nastavio Marijanskom procesijom s čudotvornom Gospinom slikom u kojoj vjernici obilaze oko crkve i mole. Vjernike pristigle u Gospino svetište , pozdravio je dobrodošlicu im zaželio upravitelj ovog svetišta fra Ilija Božić.
Nakon završetka procesije nastavljeno je sa svetom misom koja je započela u 11 sati, a koju je predvodio Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Uz kardinala misu je koncelebrirao fra Jozo Marinčić i prisutni svećenici.

Ovo misno slavlje uveličao je i tamburaški orkestar franjevačkog sjemeništa iz Visokog. Lijepo vrijeme poslužilo je sve hodočasnike koji su došli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kao i iz susjednih država. Nakon okupljanja vjernika i svečane mise u Olovu, cijeli mjesec u svim Marijanskim svetištima u BiH, odvijat će se intenzivne vjerske aktivnosti koje krajem mjeseca završavaju u Komušini kod Teslića.
————————————————————————————————————————————————————–
Inače prema sačuvanim podacima svetište u Olovu jedno je od najpoznatijih i najstarijih Marijanskih hodočasničkih središta u Bosni i Hercegovini. Prvi franjevački samostan i crkva u Olovu osnovani su u 14. stoljeću. Današnje svetište je građeno od 1930. do 1961. godine .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button