Vijesti iz ZDK

U Općoj biblioteci u Zenici promovisana knjiga – stručni priručnik “Prva pomoć”

Institut za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice upriličio je u Općoj biblioteci u Zenici promociju knjige – stručnog priručnika “Prva pomoć” za zdravstvene laike, djecu i polaznike kurseva prve pomoći, autora Nine Hasanice, magistra zdravstvene njege i menadžmenta i certificiranog instruktora prve pomoći i Savana Kuridže, doktora medicine, specijalizanta hirurgije i certificiranog instruktora prve pomoći.

Knjigu su autori realizirali sa nizom saradnika, u izdanju izdavača publikacije Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u partnerstvu na projektu Crvenog križa Grada Zenice.

Recenzenti knjige su prim. doc. dr. sc. Alma Mekić-Abazović, spec. urgentne medicine i subspec. onkologije i Mr. sc. Hakija Bečulić, spec. neurohirurgije. Ovom knjigom dat je prikaz prve pomoći baziran na iskustvu u edukaciji, radu i takmičenjima iz prve pomoći, a u skladu sa EFAM smjernicama. Sve ilustracije u knjizi koje prikazuju konkretne situacije pružanja prve pomoći su autorske.

Uz autore i recezenta dr. Mekić – Abazović, učesnici promocije su bili dr. Fadil Šabović, načelnik Službe za školsku medicinu u ime organizatora i izdavača, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, te predstavnica partnera u projektu, Crvenog križa Grada Zenica Mirela Hodžić, dok je moderator promocije bio direktor Opće biblioteke Midhat Kasap.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button