AktuelnoOlovo

Počela gradnja Centra civilne zaštite Olovo

U Olovu je na lokalitetu Danac započela gradnja objekta Centra civilne zaštite Olovo.

Odluku o gradnji donijelo je OV Olovo nakon koje je uslijedila procedura pribljavnja potrebnih dozvola. Radovi su počeli 8.juna 2017.godine na lokalitetu Danac kod stadiona NK“Stupčanica“.
Prema riječima Avde Degirmendžića šefa Službe CZ Olovo prva faza podrazumijeva grube građevinske radove i pokrivanje objekta.

-Zbog loših vremenskih uslova i nemogućnosti postavljanja temelja na lokaciji gradnje radovi nisu mogli početi kako je planirano pa se čekao stručni nalaz geologa da bi nakon toga radovi mogli početi.Do danas je postavljeno svih 8 stubova za temeljnu kostrukciju,ističe Degirmendžić.

Izvođač radova je preduzeče „Džena“ iz Gradačca a vrijednost radova je 83.397.00 KM.

Centar civilne zaštite će imati prostorije za vatrogasce,službe spašavanja,magacine i operativni centra CZ 122.Objekat će imati oko 350 m2 korisne površine.

Služba CZ Olovo trenutno ima 3 vatrogasna vozila profesionalne vatrogasne jedinice i jedno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Olovo.
Sredstva za izgradnju Centra izdvojila je Općina Olovo i Vlada ZDK u ukupnom iznosu od 140.00 KM ,Općina Kakanj je podržala ovaj projekat sa 5.000 KM.Kako saznajemo u Službi CZ Općine Olovo u toku su pregovori sa privatnim preduzećima na području općine Olovo koja bi mogla podržati izgradnju centra kako bi se zatvorila finansijska konstrukcija koja je predviđena u ukupnom iznosu od 250.000 KM.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button