Olovo

Djeca i roditelji iz “Našeg kutka” u Carevoj Ćupriji priredili iftar za prijatelje i donatore

Uz pomoć roditelja i animinatorice Dude Lagumdžić,volonterke Belme Trakić,kao i njihovih najstarijih volonterki nane Ajke Mujezinović i Halime Trakić djeca iz “Našeg kutka” u Carevoj Ćupriji priredila su iftar za sve prijatelje i sponzore dječijeg kutka . Iftar je organizovan u sklopu projekta „U zdravom kutku zdrava djeca“ koji je podržala humanitarna organizacija „World Vision“ a pripremu iftara su pomogli i roditelji kao i „Ading Komerc“ iz Vozuće.
Na kraju iftarske večeri uručene su i zahvalnice za sponzore i donatore.
Prema riječima Dude Lagumdžić animatorice u „Našem kutku“ kroz projekat „U zdravom kutku zdrava djeca“ svi polaznici su tokom proteklih mjeseci učestvovali u uzgoju povrća u škloskom dvorištu i naučili nešto o zdravoj ishrani.
-U okviru naših dnevnih aktivnosti učili smo o zdravim prehrambenim navikama,izboru namirnica i jela koja će nam dati energiju. Djeca su učestvovala u spravljanju raznih zdravih obroka i poslastica.Pored toga kroz radionice fizičke kulture nastojali smo ukazati na važnost fizičke aktivnosti u životu svakog djeteta,ističe Lagumdžić.
Radost mališana zbog ukazane prilike da i oni nešto učine za one koji su im pomogli da imaju svoj kutak je mjerljiva jedino osmijehom koji govori sve.Ovom prilikom uputili si i poruku starijima da im ne uskraćuju radost boravka u ovoj oazi sreće koju su pronašli.Dovoljno je samo malo volje kako bi tokom sljedeće školske godine nastavili provoditi trenutke tu gdje su najsretniji.
-Priliku da „Naš kutak“ zaživi pružio je World Vision i Općina Olovo a da bi nastavio sa radom i tokom naredne školske godine bit će potrebna veća podrška lokalne zajednice,sponzora i donatora a evo prilike i za one koji žele pomoći svom rodnom kraju iz bh dijaspore,poruka je iz „Našeg kutka“.
Foto H.B tekst A.M-Radio Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button