KulturaOlovo

Obilježen Dan šehida Kamenska

U Kamensku je danas obilježen Dan šehida ovog mjesta.U haremu mjesne džamije kod spomen obilježja na kojem je upisano 19 imena šehida iz Kamenska koji su poginuli braneći Olovo i BiH okupile su se porodice,rodbina ,predstavnici organizacija ,udruženja i Općinskog vijeća Olovo .Nakon intoniranja himne BiH cvijeće su na spomen obilježje položile i Fatihu proučile majke šehida, predstavnci Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Olovo,Organizacije RVI 92-95 općine Olovo , učenici područne OŠ „Hasan Kikić“Solun i Planinarskog društva “Smolin”Olovo.
Organizatori obilježavanja Dana šehida Kamenska bila su boračka udruženja općine Olovo ,ORVI 92-95 Olovo,Organizacija PŠPB i JOB Unija veterana općine Olovo.
Prema riječima Ahmeta Rizvanovića predsjednika ORVI 92 -95 Olovo ovo je najmanje što mi živi možemo učiniti za naše šehide.
-Ovo je datum na koji se svake godine okupljamo kako bi odali dužnu počast i poštovanje prema najhrabrijim sinovima našeg mjesta i domovine.Nikada ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu, zahvaljujući kojoj mi danas uživamo ovu slobodu,kaže Rizvanović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button